Tuesday, 23 August 2011

Tiny Little Planet Syarafi

Karya ini adalah hasil tangan dan keringat daripada blogger syarafi pemilik blog JIWAKU yang di emailkan kepada den untuk perkongsian karya unik dan kreatif kepada korang semua. Syarafi memang seorang yang kreatif. Korang tengoklah kat blog dia. Pehh....cantik gila wo. Banyak hasil karya yang dikongsikan di blognya. Jom tengok apa yang dikongsikan di sini. Cekidaut!
Explaination karya di bawah adalah daripada syarafi.

Durasi +/- 3 jam setiap design
Photoshop CS 3

Artwork 1 :: Tiny Little Planet Under the Deep Sea


ini adalah design aku yang pertama mcmana tema design ni bole wujud....pada mulanya aku terfikir untuk belajar mmg susah tanpa usaha..dalam menuntut ilmu kita kena usahakan..kan..kan...dalam usaha tu mesti mcm2 ragam dan halangan...seperti poster dkt atas ni...sebelum kapal angkasa tersebut naik dari dasar laut hingga keluar ia memerlukan tenaga yang ada untuk mengeluarkan matlamatnya..walaupun kecil tetapi usaha tidak menjadi halangan


Artwork2 :: Tiny Little Planet Under the Deep Earth


design poster kedua ini adalah hasil dari pengalaman membuat poster pertama.. :) mesej utama dari poster design ni adalah sebelum kita mencapai apa yang dihajati kita perlu belajar dari apa yang telah berlaku dan dibuat...setelah sedar dan diperbaharui atau dibaiki kesilapan barulah kita boleh mencuba tahap yang lebih baik...
.....


Artwork3 :: Tiny Little Planet Outside the Earth


poster design terakhir ni adalah kegembiraan yang dirasakan oleh aku sendiri...semua poster design ini adalah hasil dari pengalaman aku sendir sebenarnya...apabila kita sudah jatuh,kita perlulah bangun semula untuk bangkit semula dari kekalahan....sudah tentu kita akan berasa amat gembira dan berpuas hati dengan hasil kerja kita...sehinggakan pelangi pon boleh wujud pada waktu malam..hahahaha XD....
 
 
 
p/s: kepada korang yang kreatif-kreatif tu,nak share your artwork di sini,boleh emailkan kepada den di ckecikcomeldani@yahoo.com. terima kasih :)

share your opinion

10 creative commentators:

iMBobo said...

kreatifnya designer ni.. poster nmpk menarik :)

MadNip said...

TERBAIK !! ^^,

DIDI said...

mmg kagum ngan hasil kerja fi..sangat berbakat..:)

merahitujambu said...

kreatfinyaa..nk share apa eh??

nk doodle free jom laa

hazz death said...

nice artwork! realy.. hoho ^_^

artwork nurdani said...

@imbobo : betul! saya sendiri sangat teruja bila tengok

artwork nurdani said...

@madnip: yeah!! :)

artwork nurdani said...

@didi : yes! semuar hasil kerja fi sangat saya kagumi

artwork nurdani said...

@merahitujambu : boleh share apa2 je berkaitan seni

artwork nurdani said...

@hazzdeath : betul3! :)

 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free