Monday, 17 October 2011

Teknik lukis kartun perempuan muslim comel menggunakan excel

Ignore 3 lagu yang ada dalam video ni. Aku terlupa nak mute. Nak cepat punya fasal. Korang tutup la kejap playlist korang. Keh keh.

minit ke 4:24 sehingga 5:28 diminta sila tinggalkan minit tu sebab masa tu tetiba ada hal so aku terbiarkan video dirakam. hahaahahahahahah!!!



Teknik yang digunakan tu banyak menggunakan tools curve dan oval sahaja. Bab edit video ni aku tak pandai la sebab tak install movie maker. Bahaha. Lagipun nak upload video ni ke youtube pun makan masa yang lama. Harap korang faham macam mana aku lukis doodle ok :)

Lepas dah siap tu, grouping semua part dan copy paste di paint. Save as jpeg or bitmap. Tapi digalakkan untuk save as bitmap sebab gambar akan lebih clear dan tak pecah-pecah.

Korang hendaklah lebih banyak bereksperimen dalam melukis doodle guna excel ni. Sebabnya korang akan jumpa banyak tools yang boleh digunakan sebagai teknik melukis.


p/s : upload benda alah ni sampai entah pukul berapa sebab aku tertidur bersama lappy ni.kuikui.

share your opinion

9 creative commentators:

Iznie said...

kak dani...sukanya tuto ni...bley jadi sumber inspirasi la akak ni...hehe


tq2...tapi akak mmg creative la...izni tak pndai ag guna curve tu...huhu

nurdani said...

@iznie : boleh buat kalau praktis lebih. Insya Allah dik. trust me.sebab kita semua kreatif.hehe

noraauliyya said...

nurdani: kenapa video ni tak leh tgk..private katanya.

Rashidah Idris said...

A'ah lar kak. Video nieyh tak boleh tengok. Private.

Haja Craft said...

kenapa ekkk tak leh tengok video nih...dia tulis private...izin nk blaja yer dani...:)

nurdani said...

private sebab di germany dah blocked video ni.tak tahu sebab apa.tengah nak fix the problem

Benrauf said...

Kreatif menggunakan apa sahaja yang ada. Aku suka hasil kerja yang begitu.

MiSs MieRa ♥ said...

akak, npe private?

Nur-nba said...

Dani, video ni tak boleh buka. Katanya "private".

 

Ping your blog, website, or RSS feed for Free